Обласна асоціація хірургів Житомирщини

На головну  Мапа сайту  Контактна Iнформацiя

Перша школа для дитячих хірургів "PRIME Pediatrics 2021"

e-mail Друк

conference04-05 червня 2021 відбулась Перша міжнародна фахова школа для дитячих лікарів хірургічних спеціальностей "Практична дитяча хірургія".

Хотілося б від імені дитячих хірургів, які приймали безпосередню участь в організації конференції, подякувати керівництву Національного університету охорони здоров'я України імені П.Л. Шупика, Українській Академії Педіатричних Спеціальностей, Асоціації дитячих хірургів України, Асоціації дитячих лікарів хірургічних спеціальностей, спонсорам та партнерам заходу за можливість після тривалої ізоляції зустрітися з колегами та поспілкуватися. У відкритті конференції взяв активну участь проректор з науково-педагогічної роботи НУОЗ України імені П.Л. Шупика, професор О. Толстанов.

Від Житомирських фахівців виступили Русак П. С., Заремба В. Р., з проблеми лапароскопічноі хірургії та лейкоподібноі грудної деформації.

Підготовку хірурга неможливо уявити лише в дистанційному форматі без навчання в умовах "реального часу", яке дозволяє відчути дотик руки, інструменту до живого органу на тілі дитини та оцінити реакцію хірурга в тій чи іншій ситуації. Саме тому проведення нашого заходу мало перш за все, практичне спрямування: з теоретичного обгрунтування нових наукових розробок до впровадження їх в практичну діяльність. Сучасними перспективними напрямками дитячої хірургії є дитяча трансплантологія, роботизована хірургія. Більш того, використання протоколів, затверджених на рівні Міністерства охорони здоров’я, дозволить попередити можливі помилки та забезпечить якісну медичну допомогу. Існує необхідність налагодити належну організацію проведення хірургічних втручань, складність яких відповідала б рівню надання допомоги. В конференції взяли участь фахівці з різних куточків України, в тому числі й провідні науково-педагогічні працівники, гості з-за кордону. Окремо хотілося б подякувати "Аксакалам" дитячої хірургії України Д. Кривчені, В. Давиденку, О. Данилову, В. Нагайчуку, які прийняли активну участь в конгресі.

Окрему подяку висловлюю доценту В. Горелік, яка взяла на себе вагоме навантаження в організації конференції. Всі ми маємо єдину мету: спільно, всі разом, боротися за здоров’я наших маленьких пацієнтів, які є майбутнім України. Сподіваюся, нам це вдалося.

pict 1 pict 2 pict 3 pict 4 pict 5 pict 6